Denne lille film fortæller lidt om speeddrawing processen.

Efter Google er YouTube den største søgemaskine i verden!

HVORFOR ER STORYTELLING SÅ VIGTIG I EXPLAINER VIDEO

Vi elsker allesammen en god historie. Vi er omgivet af så mange gode historier i hverdagen hele tiden. Gode historier bliver fortalt videre.

Historier aktiverer følelser, og det er derfor en god historie er en perfekt måde at fortælle dit budskab med, i stedet for bare et kommentar spor og nogle kedelige facts. Storytelling i explainer videoer spiller en stor rolle i dag i hele industrien. Næsten 80% af al information som lagres i vores hjerne kommer ind gennem øjnene.
Med andre ord, så husker du bedre med øjnene!

Et godt skrevet manuskript gør det meget nemmere at etablere en emotionel kontakt mellem kunde og produktet.
Ved hjælp af storytelling er det muligt at fastholde publikum i længere tid, da vi gør det svært at forlade videoen midt i den spændende historie.

Vi husker bedre når noget bliver fortalt som en historie. Der er ikke noget nyt i storytelling. Det har altid været her, men når vi taler explainer video, ja, så er det dem vi husker.

Her er et par små tips du kan bruge i en animeret explainer video, til at skrive et godt manus som fanger publikum.

GIV DINE FIGURER LIV.

Figurerne i din video gør dit brand mere personligt ved de ting, de gør i din explainer video. De skal afspejle dit brands stil og mål. Vi foretrækker at bruge enkle figurer i de fleste af vores videoer, så publikum let kan forstå historien. 

– Få dem til at blinke, tale, slå ud med armene, få dem til at løbe eller få dem til at grine. Bare bring dine figurer til live og underhold dit publikum med deres historie.

DIN HISTORIE BØR FØLGE EN STRUKTUR:

Logisk fremgang af tilfældige tanker, når du skriver manus er et must, og din explainer videos manus skal ikke være anderledes. Det skal have en begyndelse, midte og en slutning som enhver historie. 

Begyndelsen kan omfatte introduktion af figuren med hans problemstilling. Midten kan byde dit produkt velkommen med en løsning, der til sidst skifter til en lykkelig slutning.

– Gør det attraktivt og uforglemmeligt:

– Seerne husker oftest din video, hvis de oplever noget, de ikke har set før. Få din video til at stå ud fra mængden og dine konkurrenter. Lav en uforglemmelig video.

– Historiefortælling som et kraftfuldt værktøj, og hvordan du fortæller historien om dine figurer. En animeret video med en god historie giver dit produkt, den markedsposition, det fortjener.

 

KISS (KEEP IT SIMPLE STUPID)

Hold det kort og enkelt

Det er naturligt at ønske at man gerne vil have alt med i sin video, at enhver type virksomhedsvideo eller explainer video skal vare, så længe det tager, for publikum at opfatte konceptet.

Fra et markedsføringsmæssigt synspunkt, handler det om at holde videoen så kort som muligt. Dine seere har altid travlt og gider ikke se en lang video, hvor du risikerer at miste deres opmærksomhed.

Det betyder at alle videoer du har på dit website – skal være korte, kortfattede og præcise. Explainer videoen skal levere de oplysninger, som forbrugerne ønsker at vide. Ellers risikerer du at miste deres opmærksomhed – og muligvis salget – til en konkurrent.Kort sagt vil du gerne have et professionelt udtryk. Alle har set de websteder, der har billig produceret grafik og videoer. 

Selv hvis et produkt eller en tjeneste er noget, som kunden har brug for, er det sandsynligt, at en mindre god  explainer video produktion fremkalder tvivl om kvaliteten af ​​det, de køber. Med andre ord skal du sørge for, at dine explainer videoer indeholder førsteklasses videokomponenter og voice overs.

HVILKEN SLAGS OPLYSNINGER SKAL MANUSKRIPTET INDEHOLDE?

Naturligvis vil det variere afhængigt af din virksomheds behov, men her er nogle grundlæggende elementer:

– Start med at koge din tjeneste eller produkt ned i to til tre kortfattede og beskrivende sætninger.

– Angiv det problem, du løser.

– Præcicer det publikum, du målretter mod.

– Budskabet i videoen skal være informativ, underholdende eller begge dele.

– Top tre fordele, du vil fremhæve.

– Forklaring på, hvordan dit produkt eller din service fungerer.

– Oplysninger, du vil inkludere i en opfordring til handling (call to action) i slutningen af videoen.

– Eventuelle ideer til den kreative stil af videoen.

 

Varighed

Den ideelle længde af explainer videoer mener jeg er så kort at, man kan fortælle sit budskab kort, præcist og som en god historie – nogle mener, at de ikke skal være længere end 90 sekunder, mens andre sætter det ideelle varighed til cirka to til tre minutter – det vigtigste er historien.

Formålet er altid at fremkalde en bestemt følelse hos seeren. Tjek dette indlæg om, emotional responses using marketing videos. hvordan man perfektionerer følelsesmæssige reaktioner ved hjælp af markedsføringsvideoer.

Sørg for, at lydkvaliteten er fremragende, fordi den også vil have en stor indflydelse på de mennesker, der ser dine markedsføringsvideoer. Overvej om der skal undertekster på, mange ser måske videoen uden lyd.